Jaga lugu:

Aprillis jätkus kaubanduses mõõdukas käibe kasv

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades suurenes 2007. aasta aprillis eelmise aasta aprilliga võrreldes 16%, teatas statistikaamet.

Aprillis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,2 miljardit krooni. Toidukaupade kauplustes kasvas müük eelmise aasta aprilliga võrreldes 11%. Suure osatähtsuse tõttu andsid toidukaupade kauplused ligi poole kogu jaekaubandusettevõtete müügi juurdekasvust.

Kiireim juurdekasv oli aprillis endiselt tööstuskaupade kauplustel (21%), kuid eelmiste kuudega võrreldes kasvutempo aeglustus. Kasvu langust võrreldes eelmise aastaga põhjustas soodusmüükide vähenemine. Sellel aastal olid soodusmüügid põhiliselt märtsis, eelmisel aastal aprillis.

2007. aasta märtsiga võrreldes vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 4%.

Jaekaubandusettevõtete realiseerimise netokäive oli aprillis ligi 5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta aprilliga võrreldes suurenes netokäive jooksevhindades 21%, kuid eelmise kuuga võrreldes vähenes see 4%.

Sõidukikaubandusettevõtete netokäive oli aprillis 4,4 miljardit krooni - ligi miljard krooni enam kui aasta tagasi samal ajal. 2006. aasta aprilliga võrreldes suurenes sõidukikaubandusettevõtete netokäive jooksevhindades 28%, kuid eelmise kuuga võrreldes vähenes see 4%.

Jaemüügi muutus püsivhindades võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, aprill 2007

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt