Jaga lugu:

Suurima alkoholipoe juht: müügikeeld on meile katastroof!

WineStore'i tegevjuht Tõnu Kraus ütles, et suveperioodi alkoholimüügi piirangud mõjutavad nende äri tohutult.

"See on katastroof," märkis Norde Centrumi sadamapoolses otsas paikneva Tallinna ja Eesti suurima alkoholipoe WineStore juht Tõnu Kraus. "Kui me päeva käive on keskmiselt miljon krooni, siis piirangute tõttu kaotame umbes pool miljonit sellest." Krausi sõnul võib kahju olla kaudselt isegi suurem, kui arvestada sisse pindade üüriraha ja muud kulutused.

Krausi sõnul on nende poe põhilised kliendid turistid, umbes 60% rootslased, 20% soomlased ja kõigest 3-4% eestlased.

Turistid tulevad bussidega nende poest ostma alkoholi, reise planeeritakse mitu kuud ette. "Oleme teinud aktiivset reklaami Rootsis ja ka Soomes. Praegu on aga hilja oma kliente ette hoiatada muutunud poe lahtiolekuaegadest," nentis ta.

Krausi sõnul on mai ja suveperiood neil kõige aktiivsem müügiaeg. Sel aastal said mai müügitulemused kannatada 1. mai ja 9. mai müügipiirangute tõttu. "9. mail jäi meil ukse taha 15 bussi," tõi Kraus näite klientide kaotamisest.

Kraus märkis, et ettevõtte Rootsi omanikud on Eesti võimude käitumisest hämmingus. "Piirang ei ole lahendus," ütles ta. Samuti ei mõista Kraus alkoholimüügipiirangu vajalikkust lastekaitsepäeval.

Harju maavanem kehtestas suveperioodiks alkoholimüügi piirangu, mille kohaselt ei müü kauplused alkoholi 1. juunist kuni 2. septembrini iga päeva õhtul kella 20.00-st kuni jrgmise päeva hommikul kella 8.00-ni.

Lisaks kehtestas Harju maavanem Värner Lootsmann täiendavad alkoholimüügi keelud, millele vastavalt on alkoholimüük seoses lastekaitsepäevaga peatatud täna kella 20.00-st kuni 2. juuni kella 8.00-ni, seoses Noorte Laulu ja Tantsupeoga 29. juunil kella 20.00-st kuni 2. juulil kella 8.00-ni ning seoses kooliaasta algusega 31. augustil kella 18.00-st kuni 3. septembrini kella 8.00-ni.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt