Autor: Kaubandus.ee • 23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina hambapasta leiti olevat mürgine

Saudi Araabias kõrvaldati müügilt seitse Hiinast pärit hambapastasorti, mis võimude tänasel teatel sisaldavat mürgist kemikaali.

Riigi kaubandus- ja tööstusministeeriumi teatel näitasid testid dietüleenglükooli jälgi, edastas Reuters. Ainet kasutatakse jahutusvedelike ja lahustite tootmisel, kuid toiduainete ja arstimite jaoks loetakse seda liiga mürgiseks. Ministeeriumi avalduse kohaselt tuleb hambapasta müügilt kõrvaldada ja hävitada ning tarbijail tuleks teatada, kui neid sorte veel kusagil müügil nähakse.

Edaspidi peavad 24 miljoni elanikuga Saudi Araabias kõik Hiina päritolu hambapastad enne turule lubamist läbima kontrolli.

Viimasel ajal on väidetavalt kahjuliku/mürgise koostise pärast sattunud löögi ala mitmed Hiinas valmistatud tooted, sealhulgas näiteks Barbie-tootja Mattel`i mänguasjad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700