Autor: Kaubandus.ee • 30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tifffany tõstis kasumiprognoosi

Maailma suuruselt teine juveliiripoekett Tiffany Co. teatas teise kvartali analüütikute ootuseid ületanud tulemustest ning tõstis aasta kasumi- ja käibeprognoose.

Ettevõtte käive kasvas 31 protsenti, kuna nõrgenenud dollar tõi turiste New Yorki luksusjuveliiriteoseid ostma.

Miljardär Nelson Peltz, kes ostis enam kui viie protsendise osaluse Tiffany's, kiirustas jaemüüjat kasumlikkust parandama.

172 poes ja butiigis üle maailma kaupa turustava Tiffany puhaskasum vähenes aastataguselt 41,1 mln dollarilt 37 mln dollarini ehk 29 USA sendilt 26ni. Ettevõtte tulemuses kajastub erakordne kulu Little Switzerland keti müügist. Ettevõtte käive kasvas 19 protsenti, 662,6 mln dollarini.

Arvestamata Little Switzerlandi müügist saadud kulu, teenis ettevõte 45 USA senti kasumit aktsia kohta, analüütikud ootasid 35 USA sendist kasumit aktsia kohta. Käibeks oodati 649,2 mln dollarit.

Ettevõte prognoosis kogu käimasoleva aasta kasumiks aktsia kohta 2,22-2,27 dollarit, varasem prognoos oli 2,10-2,15 dollarit. Analüütikud ootasid kasumiks 2,13 dollarit aktsia kohta. Ettevõte tõstis käibekasvu prognoosi 14 protsendini.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757