Autor: Kaubandus.ee • 19. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gruusia majandus läheb erakätesse

Eesti Raudtee tutvustas Gruusia Raudtee kolleegidele ettevõtte restruktureerimist Nõukogude aegsest tänapäeva nõuetele vastavaks, teatas Eesti Raudtee.

Eesti Raudtee infrastruktuuridirektori Arvo Smiltinši sõnul tuli Gruusia Raudtee kolleegidele üllatusena, et Eesti Raudtee suudab 2300 inimesega tagada raudtee-ettevõtte töö. Gruusia Raudteel on võrreldes Eesti Raudteega poole rohkem teed, kuid ettevõttes töötab 14 000 inimest.

See on esimene strateegilise tähtsusega Gruusia ettevõte, mis on antud välisinvestorite kätesse. Gruusia majandusarengu minister Georgi Arveladze on ajakirjanduses kinnitanud, et riigi majanduse juhtimine läheb täielikult erasektori kätesse.

Seni riigi kontrolli all tegutsenud Gruusia Raudteed ootavad lähitulevikus ees suured muutused ja moderniseerimine. Nii huvitas Gruusia kolleege Eesti Raudtee erastamiskogemus ning kasumlik majandamine.Augusti lõpust omandas inglase firma Parkfield Investment 89 aastaks kontrolli Gruusia Raudtee üle lubades investeerida ettevõtte arendamisesse lähimal kümnel aastal 1 miljard dollarit, kuid lõviosa summast juba lähima 3-4 aasta jooksul.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757