Kaubandus.ee  • 19. september 2007
Jaga lugu:

Gruusia majandus läheb erakätesse

Eesti Raudtee tutvustas Gruusia Raudtee kolleegidele ettevõtte restruktureerimist Nõukogude aegsest tänapäeva nõuetele vastavaks, teatas Eesti Raudtee.

Eesti Raudtee infrastruktuuridirektori Arvo Smiltinši sõnul tuli Gruusia Raudtee kolleegidele üllatusena, et Eesti Raudtee suudab 2300 inimesega tagada raudtee-ettevõtte töö. Gruusia Raudteel on võrreldes Eesti Raudteega poole rohkem teed, kuid ettevõttes töötab 14 000 inimest.

See on esimene strateegilise tähtsusega Gruusia ettevõte, mis on antud välisinvestorite kätesse. Gruusia majandusarengu minister Georgi Arveladze on ajakirjanduses kinnitanud, et riigi majanduse juhtimine läheb täielikult erasektori kätesse.

Seni riigi kontrolli all tegutsenud Gruusia Raudteed ootavad lähitulevikus ees suured muutused ja moderniseerimine. Nii huvitas Gruusia kolleege Eesti Raudtee erastamiskogemus ning kasumlik majandamine.Augusti lõpust omandas inglase firma Parkfield Investment 89 aastaks kontrolli Gruusia Raudtee üle lubades investeerida ettevõtte arendamisesse lähimal kümnel aastal 1 miljard dollarit, kuid lõviosa summast juba lähima 3-4 aasta jooksul.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt