Autor: Kaubandus.ee • 2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaupmehed toetavad ühtset alkoholi müügipiirangut

Eesti Kaupmeeste Liit (EKL) saatis eile majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku kehtestada Eestis üleriigilised alkoholimüügi ajalised müügipiirangud. EKL toetab planeeritavat alkoholiseaduse muudatust, mis keelaks alkohoolse joogi jaemüügi ajavahemikul kella 23.00-st kuni 08.00-ni.

Kaupmeeste Liidu tegevdirektor Marika Merilai sõnul on kaupmehed valmis toetama isegi rangemaid müügipiiranguid. “Kaupmeeste Liit on korduvalt teinud ettepanekuid, et müügipiirang võiks olla riigis ühtne ja ajavahemikul 22.00 kuni 9.00, mil on suletud enamik kauplusi. Praegused piirkondlikud erisused alkohoolsete jookide jaemüügi korraldamisel üksnes süvendavad regionaalset ebavõrdsust ega võimalda tagada jaekaupmeeste võrdset kohtlemist,” kommenteeris Merilai.

EKLi pöördumises märgitakse, et Tallinna linnavalitsuse korraldus piirata Tallinnas alkohoolsete jookide müügiperioodi pole oma sisult majanduslik, küll aga on sellel tuntav nii majanduslikult kui sotsiaalselt negatiivne mõju. Selline populistlik otsus tõi endaga kaasa kaupluste külastatavuse suurenemise tipptundidel. Seetõttu on pikenenud kassajärjekorrad, samuti jätkub õhtuti autojuhtide sõitude sagenemine piirkondadesse, kus alkoholipiirangud puuduvad jmt. Kaupmeeste Liit väljendab omapoolset valmisolekut jätkata nendel teemadel koostööd, et leida parim ja tavatarbija jaoks mõistlik lahendus.

Eesti Kaupmeeste Liit on 1996. aastal loodud jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühendus, mis esindab ja kaitseb liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõt shy;luse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Täna hõlmavad liitu kuuluvad jaeettevõtted 70% toidu- ja esmatarbekaupade turust. Liidu 49. liikme hulka kuuluvad teiste seas ka AS Tallinna Kaubamaja, AS A-Selver, Rimi Eesti Food AS, ETK, Prisma Peremarket, Comarket jt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757