Autor: Kaubandus.ee • 9. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ristiku poes müüs alkoholi alaealine

Politsei pressiesindaja kinnitusel müüs Ristiku tänava poes 10. augustil lepinguväliselt tööl olnud 1991.aastal sündinud alaealine tütarlaps Ednar Arutjunjan kaks pudelit õlut 17aastasele noormehele.

Põhja-Tallinna vanem Enno Tamm ütles, et võrreldes avalikkuses tähelepanu saanud Kristiine Prisma juhtumiga on Ristiku 54 asuva OÜ-le Lancoster kuuluva poe juhtum tavatum, sest seal (Ristiku tn poes – toim) müüs ilma töölepinguta alaealine alkoholi teisele alaealisele.

Mõlema isiku, nii alkoholi müünud tütarlapse kui ka poe omaniku suhtes on alustatud väärteomenetlust.

Poolteist nädalat tagasi märkis Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf kahe Lasnamäel asuva kaupluse saatuse kohta, et alaealiste alkoholitarvitamisega võideldes ei saa teha kompromisse ning alaealiste alkoholitarvitamisele kaasa aitavaid ettevõtteid tuleb karmilt karistada.

Eile ei soostunud ta ütlema, kas Virbi ja Muhu tänaval asuvad poed alkoholimüügi õiguse kaotavad või mitte.

Tallinna linnaosavalitsused, Kose vald ja Maardu linnavalitsus ei tõtta alkoholiga kauplemise luba ära võtma poodidelt, kes alaealistele napsi müümisega politseile vahele on jäänud ning kellelt politsei alkoholimüügi õiguse ära võtta soovitab.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757