Autor: Kaubandus.ee • 31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Radioaktiivne vesi Ratast ja Lehist ei hirmuta

Eesti maksumaksjate liidu juhatuse esimees Lasse Lehis ja riigikogu liige Jüri Ratas kinnitasid, et nemad joovad kraanivett ning hirmu radioaktiivse vee ees ei tunne.

"Elan ise Tartu pool," põhjendas Lehis hirmu mitte tundmist. "See on selline teema, et ei oska nagu karta ja pärast võib-olla on hilja," arutles juhatuse esimees ning lisab, et mingit paanikat Sotsiaalministeeriumi uuring ei tekitanud.

Jüri Ratas rääkis, et tema on elanud pikalt Nõmme linnaosas ja nüüd elab Pirita linnaosas ning kraanivett on ta joonud oma mõlemas kodus. Radioaktiivse vee ees hirmu ta ei tunne ning vett joomata sellepärast ka ei jäta. Päevas joob Ratas enda sõnul umber 1 liitri vett.

Iga seitsmes eestlane tarbib soovitavast kõrgema radioaktiivsusega vett, mis võib soodustada vähktõve teket. Sotsiaalministeeriumi tellimusel valminud uuringu kohaselt tarbib umbes 14 protsenti eestlastest maapõuest pumbatud vett, mille radioaktiivsus ületab kehtestatud norme. Kui norm on 0,10 mSv/a ehk kahjulikku ainet vees, siis mõnes kohas ulatub selle kontsentratsioon tasemeni 0,95 mSv/a.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757