Autor: Kaubandus.ee • 29. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Alkolavka abil protestiti alkoholipoliitika vastu

Protestiks riigi alkoholipoliitika vastu korraldas MTÜ Ettevõtlikud Noored õhtul kell 20-23 alkoholimüügi Tallinna piiril Rannamõisa teel.

Paar minutit peale 20 saabus signaalitades novembris umbusaldatud ja tänaseks endine Harku vallavanem Ott Kasuri, nõudes Ettevõtlike Noorte juhatajalt Reigo Kimmelilt tegutsemisluba. Kõik on juriidiliselt korrektne, kinnitas Kimmel Kasurile.

Lavkast sai osta ühte sorti viina ja õlut, ning suur kiri "Siit ei ole mõtet osta" hoiatas keskmisest kõrgemate hindade eest. Hinnast hoolimata lunastasid kohe luukide avanedes esimesed noored kliendid mõned õlled. Kuigi madalamate hindade ja suurema valikuga Tabasalu pood pole lavkast kaugel, põhjendasid kliendid oma ostukohavalikut huviga ning toetusega ettevõtmisele.

„Mis loogika seisneb selles, et mõnikümend meetrit Tallinna piirist tohib alkoholi müüa mitu tundi kauem või isegi 24h?“, sõnas aktsiooni taga seisva mittetulundusühingu Ettevõtlikud Noored esimees Reigo Kimmel, kinnitades, et nad ei ole ka nn „Tallinna piirangu“ ehk kella 20:00st 8:00ni veendunud toetajad. „Ühtne piirang peaks kehtima alkoholi jaemüügile nii Harku vallas, Tallinnas, Tartus kui ka ülejäänud Eestis, olenemata sellest kas see on kella 18:00st, 20:00st või kella 23:00st“, lisas ta.

Ühingu eestvedajad lubasid aktsiooni sel aastal enam mitte korrata, aga juhul kui seadusandja alkoholiseadusesse lähiajal muutuseid ei planeeri, siis juba järgnevatel jaanuari nädalavahetustel kavatsevad nad Alkolavka taas Tallinna piirile tagasi tuua.

Reigo Kimmeli kinnitusel ei ole MTÜ Ettevõtlikud Noored tänane aktsioon seotud ühegi poliitilise erakonnaga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757