Kaubandus.ee  • 30. juuni 2008
Jaga lugu:

Pangajuht: oodata on mõne rahvuslikult olulise ettevõtte krahhi!

„Allakäik jätkub, varem või hiljem on oodata mõne rahvuslikus mastaabis olulise ettevõtte krahhi,” leiab Svenska Handelsbankeni asepresident ja majandusekspert Bo Kragh.

“Väga raske on teha täpseid ajalisi prognoose,” hindab mees ajalehele Pealinn/Stolitsa antud intervjuus Eesti majanduse seisu. “Lühidalt öeldes on olukord praegu järgmine: allakäik jätkub, varem või hiljem on oodata mõne rahvuslikus mastaabis olulise ettevõtte krahhi. Siis pole enam oluline, mida räägib peaminister, mida president, rahandusminister või Eesti Panga president. Kõik pankurid tormavad siis ühes suunas nagu jalgpallurid platsil, sest psühholoogiline olukord on säärane. Ja see suund ei ole Eestile kasulik.”

Küsimusele, mis juhtuks, kui Eesti devalveeriks krooni, vastab ta: “Protsendimäärad langeksid otsekohe järsult,” leiab ta. “See ei päästaks kõiki, küll aga paljusid, kes seisavad isikliku pankroti lävel, ka osa ettevõtteid. See ei ole imerohi, kuid parandaks olukorda. Tootmine muutuks odavamaks. Importi jääks vähemaks. “

Küsimusele, kas Eesti majandusprobleemide põhjus on maailma majandusolukord või valitsuse tegevus, vastab mees järgnevalt. “Mis puutub intensiivsesse kinnisvaraärisse, mis Eestile karuteene osutas, siis see on rahvusvaheline fenomen, millega aeg-ajalt ikka ühes või teises riigis kokku puututakse,“ rääkis Kragh. “Transiitvedude vähenemine on aga ilmselgelt teie endi “teene”. Ei maksa aga ka unustada, et Venemaa soovib alati omada just ühte halba naabrit ning varem oli selleks Läti. Nüüd on Eesti selle koha üle võtnud.”

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt