Autor: Kaubandus.ee • 14. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Piimatööstus kahandas müügitulu

Saaremaa Piimatööstus AS-i kontserni konsolideeritud majandusaasta aruande andmetel vähenes ettevõtte müügitulu mullu 404,8 miljoni kroonini, 2006. aastal oli firma käive 457,3 miljonit krooni.

Kogu kontserni käibest oli 256,6 miljonit krooni moodustas emaettevõtte Saaremaa piimatööstus käive. Tütarfirma AS Pinus ning selle tütarfirma OÜ Maskot Pluss käibed olid 197,5 ja 34,7 miljonit krooni. Kasumit sai kontsern mullu 36,9 miljonit krooni, millest 36 miljonit teenis kontsernile emaettevõte. 828 850 krooni teenis Pinus ja 129 163 krooni Maskott Pluss, nähtub aruandest.

Emaettevõtte müügitulust moodustas 44,9 protsenti juustu ja kohupiima tootmine, 20 protsenti liha töötlemine ja 15 protsenti piima ja piimatoodete hulgimüük. Emaettevõtte käibest 232,4 miljonit krooni moodustas müük siseturule ja 24,2 miljonit krooni eksport.

Mullu investeeris kontsern 29,7 miljonit krooni. 11,9 miljonit krooni investeeriti juustutöötlemisliini ning 9,8 miljonit krooni vadaku töötlemise liini.

Piimatööstuse kontsern alustas iseseisvana eelmise aasta aprillis, jäädes seega AS Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse õigusjärglaseks. Lihatööstus müüdi 27,5 miljoni krooniga uuele omanikule.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757