Autor: Kaubandus.ee • 5. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameeriklased jäävad ilma 10kroonisest lemmikburgerist

Ameeriklased võivad kallinevate hindade tõttu jääda ilma oma lemmikust rämpstoidust, 1 dollarilisest ehk 10 kroonisest juustuburgerist.

Kasvav omahind võib sundida kiirtoiduketti McDonaldsit eemaldama pakkumisest 1 dollarilise (10 kroonise) juustuburgeri, mis seni on olnud üks populaarsemaid toiduartikleid, vahendas Newsru.

Ettevõte otsib aktiivselt võimalusi, kuidas menutoodet vaatamata hinnatõusule sama hinnaga müügis hoida. Paljudes kiirtoiduasutustes on hakatud juustuburgerit odavamaks mugandama, see tähendab, et endise kahe juustviilu asemel on hamburgeril vaid üks. Osad aga müüvad sama toodet täiesti ilma juustuta. Mõned aga ei ole läinud mugandamise teed ning müüvad populaarset toodet 1.09 dollari (11 krooni) asemel 1.19 dollariga (12 krooniga).

Ameerika McDonaldsi esindaja Tom Tompsoni sõnul on üks võimalikest lahendustest ettevõte jaoks pakkuda klientidele jätkuvalt dollariga hamburgerit, kui mitte juustuburgerit nagu praegu, vaid tavalist hamburgerit.

Viimaste nädalate statistika on näidanud, et valitseva viletsa majandusliku olukorra tõttu on ameerika tarbija sunnitud tarbima odavamat kaupa. Näiteks eelistatakse erinevalt varemale 2-3 dollarilisele (20-30 kroonisele) cappucinole või espressole 1,89 dollarilist (19 kroonist) külma kohvijooki.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757