Kuressaare haigla poolt väljakuulutatud
hanked söögikartuliga ja toorpiimaga varustaja leidmiseks said kohalike
põllumajandustootjate leige vastuvõtu osaliseks.
“Pole mõtet tõmmelda igasuguste pakkumustega praegu, las müüvad need, kellel on probleem mädanemisega või midagi sellist, mul ei ole häda midagi,” ütles Oma Saarele maakonna suurim köögiviljakasvataja Guido Lindmäe, kes kavatseb põhiosa saagist müüa kevadel, kui hind on kallim.
Kuressaare haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ütles, et kartuli ostuks sõlmiti leping Eeriksaare taluga Viljandimaalt, kelle hind on kohapeal saadaolevast odavam.
Aasta peale sõlmitud lepingu maksumus on 105 000 krooni, mille eest peab tarnija tooma haiglale kuni 2,5 tonni kvaliteetset kartulit kuus, kusjuures transpordikulud jäävad kartulikasvataja kanda.
“Me ei saa ka minna seda teed, et võtame kallima hinnaga kaupa sellepärast, et tootja on Saaremaalt,” lausus Sarapuu. Pealegi ei soostu siinsed talunikud ise kaupa kohale tooma.
Patsientidele toidu valmistamiseks pakipiima kasutav haigla kuulutas kulude vähendamiseks sel suvel välja ka toorpiima kokkuostu hanke, mis paraku ebaõnnetus.
Seotud lood
Sujuv makseprotsess on ülimalt tähtis osa e-poe ostukogemusest. Kogu vaev ja pingutus kliendile meeldiva ostukogemuse pakkumisest võib minna luhta, kui toote eest tasudes tabab klienti mõni ebameeldiv üllatus või takistus. Selleks võib olla nii soovitud makseviisi puudumine, tehnilised takistused toimingu lõpuleviimiseks kui ka ebamugav makse kinnitamise protsess.