Autor: Kaubandus.ee • 14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse kolmas kvartal jäi mullusele pisut alla

Viru Keskuse III kvartali müük oli 550 miljonit krooni ehk 1,5% vähem kui aasta eest.

Mullu samal ajal oli käive 558 miljonit krooni, selgus ettevõtte poolaastatulemusi ja tänast teadet võrreldes.

Viru Keskuse 2008. aasta üheksa kuu käive oli 1, 56 miljardit krooni, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodi tulemusega suurenes 3%. Jaanuarist septembrini on keskust külastanud üle kaheksa miljoni inimese ning ka ostude arv sel perioodil ületas kaheksa miljoni piiri, teatas firma.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on 3% käibe kasv hetkeolukorras rahuldav. "Märgatavat langust on näha augusti ja septembri numbreid analüüsides. Arvestades, et käesoleval aastal on oodata majanduses jätkuvat langust, siis leian, et aasta lõpuks võib rahul olla tulemusega, mis jääb eelmise aasta tasemele," märkis Vasar.

Positiivsena tõi Vasar Viru Keskuse kolme kvartali tulemustest välja, et lisaks 3-protsendilisele käibekasvule on suurenenud samavõrra ka ostude arv. „Ajal, mil külastatavus on ligikaudu 5% vähenenud, näitab ostude arvu tõus seda, et keskusest külastatakse rohkem kindla ostusooviga,“ kommenteeris Vasar.

Viru Keskuse 2007. aasta käive oli 2,12 miljardit krooni. Viru Keskuses on üle 100 kaupluse ja teeninduskoha. Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest.

Kaubandus.ee toetajad:
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700