Autor: Kaubandus.ee • 13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööblimüüja: praegu on suurte kettide aeg

Indoor Group kontserni Baltimaade juht Juha Hongisto ütles, et praegu on suurte kettide turuvallutuste aeg ning ta ootab ettevõttelt 2008. aastal mullusega samas suurusjärgus käivet ning 2009. aastaks 20protsendist müügikasvu.

„Hetkel on kindlasti raske väiksematel sisustuspoodidel ning oodata on mitmete kadumist. Suurtele kettidele on praegu hea turuvõtmise aeg,“ ütles Hongisto. Tema sõnul pole Indoor Groupi kuuluvates Asko ja Sotka poodides olulist klientide vähenemist täheldada.

“Lähituleviku tegevustega plaanime suurendada oma turuosa kolmandikuni kogu Eesti kodumööbliturust,“ ütles Hongisto.

Hongisto sõnul kodumööbli hinnad aastaga oluliselt kallimaks pole läinud. Aasta alguses oli küll väike kasv seoses kütuse ning toorme hinnatõusu ja tarnijate kulutuste suurenemisega. „Järgmise aasta mööblihinnad sõltuvad suuresti tarnijatest, kuid loodame, et hinnad jäävad stabiilseks,“ lisas Hongisto.

Täna avas Indoor Group Kakumäe ja Rannamõisa tee ristumiskohas 3000 ruutmeetril asuva sisustuskaubamaja.

Indoor Group on 85 kauplusega Soome juhtiv mööblikaupluste kett. Asko ja Sotka kaubamärgid kuuluvad Indoor Group kontserni. Eesti poodide operaatori Indoor Group ASi käive oli 2007. aastal ligi 400 miljonit krooni. Indoor ASis töötab ligi 100 töötajat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757