Autor: Kaubandus.ee • 29. mai 2009

Töökorras tehnika läks vanarauda

Metalli kokkuostmisega tegeleva Agometali juht Ervin Mast sõnul toodi mullu kogumisplatsidele hulgaliselt tehnikat, mis madalama vanametalli hinna puhul oleks täna veel põllul rassinud.

„Sõideti laoplatsile ja keerati rattad alt ära,“ rääkis Mast. „Kõike toodi, sõiduautosid, veoautosid, traktoreid, kombaine… Vana tehnika eest sai nii palju raha, et selle eest sai osta midagi kaasaegsemat.“

Kuuldes Kuusakoski hiiglaslikust kasumihüppest, arvas Mast esialgu, et see oli erakorraline ja tulenes vara müügist. „Meil oli ikka ka nina vee peal, käive kasvas, sest hinnad olid tavalisest kaks korda kõrgemad, kuid kasumimarginaal kahanes,“ tunnistas Mast samas.

Kokkuostetud vanametalli müüs Agometal edasi BLRT gruppi kuuluvale Vakaru Refondale. „See on, kes kellega käib, kelle teenindus rohkem meeldib, hindades olulist vahet polnud,“ selgitas Mast ekspordipartneri valikut.

„See aasta tuleb kindlasti nutusem nii kasumi kui käibe poolest,“ lausus Mast 2009. aasta kohta.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700