Autor: Kaubandus.ee • 15. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mercator plaanib laieneda Bulgaariasse

Sloveenia suurim supermarketite kett Mercator Poslovni Sistem vaatab praegusest majanduse kokkutõmbumisest kaugemale ja plaanib laieneda Bulgaariasse, et olla ees konkurentidest nagu Carrefour, vahendab Bloomberg.

„Meil on väga konkreetne seitsme kaubanduskeskuse avamise plaan ja me peame selle ellu viima, kuna konkurents tuleb kah turule,“ ütles ettevõtte finantsdirektor Dean Cerin. Kaks kaubanduskeskust avatakse tänavu ja ülejäänud järgnevatel kahel aastal.

Sloveenia majandus kukkus esimeses kvartalis 8,5 protsenti, Bulgaaria oma 3,5 protsenti.

1400 poega kaubandusketil on kavas laieneda ka Makedoonias ja Albaanias. Mercatori põhiturg väljaspool koduturgu on Serbia. Bulgaarias plaanib Mercator kinnisvara ostmise asemel rentida kaubanduspinda, kuna krediidipitsitus ei võimalda keskuste rajamist. Ettevõte peab mitme Kreeka pangaga läbirääkimisi ja otsustab lähiajal, kellega Bulgaaria projekti rahastamise leping sõlmitakse. Põhimõtteliselt on kõik pangad valmis sel aastal lõppevate laenude pikendamiseks.

„Täiendava raha vajadus Bulgaaria jaoks on väike, kuna me ei ehita kaubanduskeskusi nullist, vaid rendime need,“ lisas 44aastane Cerin.Mercatori kaubanduskeskus Belgradis

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757