Autor: Kaubandus.ee • 17. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kulda saab osta automaatidest

Sakslastel on varsti võimalus oma kullajanu rahuldada kollase metalli järele sama lihtsalt nagu automaadist šokolaadi ostes, kirjutab Financial Times.

TG-Gold-Super-Market nimeline kompanii plaanib installeerida kullamüügiautomaadid Saksamaa lennujaamadesse ja raudteejaamadesse. Sel teel luuakse kasvatada sakslaste huvi füüsilise kulla järele pärast usalduse vähenemist kõikvõimalike investeeringute vastu.

Sel aastal plaanib ettevõte paigaldada 500 kohta saksakeelsetes maades kullamüügiautomaadid.

Frankfurdi lennujaamas pandi ülesse snäkimüügiautomaadist ümber tehtud kullamüügiautomaat. 30 euro eest saavad huvilised osta grammi kulda. Suurem 10grammine kuldplaat maksis 245 eurot, müügil on ka kuldmündid. Kulla hind on turuhinnast 30 protsenti kõrgem ja muutub iga paari minuti järel.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700