Autor: Kaubandus.ee • 22. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduskriis õõnestab brändilojaalsust

USA majanduskriis on vähendamas brändilojaalsust kõikide kaubagruppide suhtes, vahendab täna avalikustatud uuringut uudisteagentuur Reuters.

Üle poole suure lojaalsusega klientidest jäid truuks ainult nelja brändi tarbijad kümnest, selgub analüüsikeskuse Catalina Marketing Corpi Pointeri uuringust, mis kogus andmeid 23 000 kaubanduskeskuse ostude kohta.

Ajavahemikus 2007 kuni 2008. suure lojaalsusega tarbijateks jäid 49 protsenti oma lemmikkaubamärgile truuks, 19 protsenti neist ostsid vähem ning 33 protsenti neist loobusid täiesti oma lemmiktoote tarbimisest.

Suure lojaalsusega tarbijateks nimetatakse neid tarbijaid, kellel mingi kauba või kaubagrupi ostudest moodustab 70 protsenti üks bränd.

USA edukaim kaubamärk on Coca-Cola Classic ning isegi selle brändi tarbijatest kahanes lojaalsus 25 protsenti, selgub uuringust. Procter Gamble hambapasta suure lojaalsusega tarbijatest hakkasid ostma ka teisi kaubamärke.

Suured kaubamajad eesotsas Wal-Martiga on asunud agressiivselt müüma kaupu oma nime all. Nende kaupade hinnad on võrreldes tuntud brändidega tunduvalt odavamad.

Uuring hõlmas üle 32 miljoni ostja ning 685 juhtivat kaubamärki.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757