Autor: Kaubandus.ee • 7. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esmaste kaupade hinnatõusu võtab kaupmees enda kanda

Kuigi 1. juulist tõusis seni kehtinud 18-protsendiline käibemaks 20-le, lohutavad poodnikud, et esmaste toiduainete hinnad ei tõuse.

“Hindade korrigeerimist alustasime küll juba 3. juulil, aga et hinnasiltide vahetamine on suur töö, siis võtab see rohkem aega,” ütles Oma Saarele Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.

Tarbijakaitse loal võib kaubandus selleks kasutada üleminekuperioodi, mis kestab 31. augustini. Mägioja sõnul võivad Rimis ja Säästumarketis hinnad küll tõusta, aga järkjärgult ja mitte kõikidel kaupadel korraga ning igapäevase ostukorvi toodete puhul, näiteks piim, leib, sai, hapukoor jne jääb hinnatõus üldse olemata.

Ka Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid kinnitas, et populaarsemate igapäevaste toiduainete hinnad, millel on kõige suurem käive, jäävad nende poes muutmata.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700