Autor: Kaubandus.ee • 17. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Makse laekumine peegeldab ettevõtja kultuuri

Üürirahade õigeaegne laekumine ei sõltu niivõrd kehvast majandusest, vaid rohkem ettevõtjast, ütles Kristiine Kaubanduskeskuse ASi juht Allan Remmelkoor.

“Head maksjad tasuvad hästi nii halbadel kui headel aegadel, kes on lorud headel aegadel, jätkavad niimoodi ka edaspidi. Seal pole tõsiseid trendimuutuseid” ütles Remmelkoor.

Remmelkoore sõnul aitab makseraskuste tekkimise vastu kriitiline pilk. “Oleme püüdnud hoida taset, et poleks juhuproovijad, vaid ikkagi tõsised ettevõtted," lausus Remmelkoor.

Remmelkoore sõnul langes sel poolaastal Kristiine ASi käive, on langetatud rendihindu ja mõned lepingud on vaadatud samuti ümber. “Kauplused peavad ennast rasketel aegadel välja vedama. Ei saa diktaati ju kehtestada," lisas Remmelkoor.

1Kinnisvaragrupi tegevjuhi Martin Vahteri sõnul on Kristiine keskus äärmiselt huvitav kaubanduspind, mille rendihindu on raske määratleda. Vahter ütles, et ühest küljest asub Kristiine kesklinna ääres, kuid sarnaneb Viru keskusele. Suure külastatavuse ja kopsakama üüriraha tagab Vahteri sõnul asjaolu, et keskusest kujunes noorte nn hängimiskoht, kuhu saab lihtsalt ühistranspordiga ligi.

2007. aastal oli Kristiine Kaubanduskeskuse ASi kasum ligi 66 miljonit krooni. Mullust majandusaasta aruannet neil üleval pole, kuid Remmelkoore sõnul teenisid nad möödunud aastal suurema kasumi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757