Autor: Kaubandus.ee • 11. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meekommide tootmine kolib Võrru

Praegu Põlvamaa metsade rüpes käsitsi šokolaadikomme vorpiv OÜ Kõlleste Kommimeistrid kolib lähiajal tootmise Võrru endise pagaritöökoja suurematesse ruumidesse.

„Võrus saab meil olema ligi viis korda rohkem pinda, kui on praegustes tootmisruumides,“ täpsustas Kõlleste Kommimeistrid juht ja üks omanikest Imre Sokk ning lisas, et kui praegu on neil 18 töötajat, siis laienedes vajavad nad kaks korda rohkem inimesi.Soku kinnitusel on ettevalmistused kolimiseks tehtud ja nii nagu nad suurkliendiga lepingu sõlmitud saavad, on nad suutelised kuu ajaga uues kohas tootmise käivitama. „Suurkliendiks on Tallink Grupp, kes hakkab meie komme müüma oma laevadel ja samuti hotellis – paneb külastajale kommi padja peale,“ oli Sokk nõus uue partneri nime nimetama. „Üheksakümmend protsenti on kindel, et Tallink võtab meie toodangu. Praegu on lihtsalt lõplikud otsustajad puhkusel.“Sokk ütles, et kui nad praegu toodavad umbes 1,2 tonni maiust kuus, siis ainuüksi Tallinki tellimus kasvataks tootmiskogust umbes 700 kilogrammi võrra kuus. „Aga me oleme oma toote näidiseid saatnud ka mitmele teisele potentsiaalsele suurele tellijale, näiteks Viking Line´le ja Rimile,“ lausus Sokk. „Võimalik, et meie ühest uudistootest kõrvitsaseemnetega šokolaadist saab Rimi omatoode.“Soku andmeil on neil tootmine kasvanud pidevalt ja vanad tootmisruumid on juba ammu kitsaks jäänud. Eelmisel aastal kasvas Kõlleste Kommimeistrite käive võrreldes 2007. aastaga 46 protsenti 2,4 miljoni kroonini. „Tänavuseks käibenumbriks plaanime neli miljonit krooni ja kui me järgmisel aastal ka välisturgudele jõuame, peaks käive kindlasti kahekordistuma,“ oli Sokk optimistlik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757