Autor: Kaubandus.ee • 12. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa Felixi juht: sisenõudlus lähiajal ei suurene

Toidusektorit mõjutab eelkõige nõudlus ja mis puudutab sisenõudlust, siis see lähiajal kindlasti suurenema ei hakka, vastas ASi Põltsamaa Felix juhatuse esimees Anti Orav küsimusele, kas nende sektoris on põhi läbitud.

Orava sõnul on inimesed teinud oma tarbimisharjumistes olulisi korrektuure vastavalt oma võimalustele ja vajadustele. „Me näeme seda oma toodete pealt: meil on tootekategooriaid, mille müüginumbrid on paremad kui eelmisel aastal, ja on tooteid, kus on mõnekümne protsendi suurune langus,“ rääkis Orav.

Näiteks on langenud nõudlus valmistoitude järele ja samas on tõusnud kastmete osakaal. „Valmistoite ostetakse praegu vähem – seda ei luba kas inimeste sissetulekud või on inimestel rohkem aega ise toitu valmistada. Pealegi võimaldab suveaeg hankida palju värsket,“ põhjendas Orav. „Erinevate kastmete läbimüügi tõusu taga on samuti see, et inimesed teevad kodus ise rohkem süüa. Näiteks makaronidest, mille müük on kuuldavasti poodides liikunud jõudsalt ülespoole.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700