Autor: Kaubandus.ee • 9. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rebane: Solarist on vaja ka praegustel aegadel

Ettevõtja Peeter Rebane rõhutab, et peagi avatav Solarise keskus on Eestis ainulaadne ning vajalik nii headel kui halbadel aegadel.

Rebase sõnul on Solarise ehitushinnad algsega võrreldes vähenenud. "Tänu sellele oleme saanud mitmeid parendusi projekti teha. Seda nii hoone välimuse kui tehnilise sisseseade osas. Kogu eelarve on pea sama, ehk ca 1,2 miljardit krooni. Solaris on pikaajalise tasuvusega tehtud projekt ning keskus teenib oma tulu erinevate operaatorite poolt makstavast renditasust. Keskusel on palju erinevaid rentnikke, ühte väga suurt ei oskagi siinkohal eraldi välja tuua," rääkis ettevõtja Äripäeva online-intervjuus.

Lugejad tahtsid ka teada, kas keskus valmis õigel ajal. "Pole veel isegi elus ühtegi maja näinud, mis õigeks ajaks 100% päris valmis saab, aga 99% valmis plaanime küll avamiseks olla! Nokia Kontserdimaja avakontsert toimub 9. oktoobril. Avakontserdil esinevad ainult Eesti artistid," sõnas Rebane.

Eesti omanike ja välisinvestorite vaheline osalus jaotub Solarise projektis 50/50, seega sõnaõigus on meil endiselt tugev ja otsuseid püüame teha konsensuslikult, rääkis Rebane omanikesuhetest.

Lugejat huvitas ka, kuidas Rebasel õnnestus Solarise projekti rahaliselt toetama saada Saksa Aareal Bank ja Hollandi Sveafastigheter Fund. "Pakkumisi oli meil lõppvoorus laual neljalt fondilt ja kolmelt pangalt. Leidsime parimad võimalikud partnerid ning vaadates tänast olukorda Baltikumi pangandusturul on mul südamest hea meel tõdeda, et Solarise projekt ei sõltu mitte kuidagi siinse finantsturu tõmbetuultest. BDG Holdings on tänaseks päevaks projekti ise investeerinud veidi alla saja miljoni krooni," selgitas Rebane.

Taheti ka teada, kas praegu ühe suure tarbimiskeskuse avamine on ikka mõistlik tegu. "Solaris on täiesti uudne keskus, millist Eestis veel ei ole. Meil on ühendatud kontserdisaal, kinod, kauplused ja söögikohad. Olen veendunud, et sellise meelelahutuse- ja elustiili keskuse järgi on vajadus nii headel kui ka halbadel aegadel. Solarises ei domineeri ei kommerts ega kultuur, oleme nad omavahel integreerinud täiesti uudseks koosluseks. Näiteks keegi ju ei kahtle selles, kas Estonia teatri majal on masu ajal mõtet... Regiooni moodsaimast kontserdi-teatrisaalist on kasu ja rõõmu nii Tallinna elanikel kui ka külalistel. Sarnaselt toovad 9 uut Cinamoni ja Tallinnfilmi kinosaali alla piletihinnad ning suurendavad filmivalikut. Food court-i tulevad näiteks Eesti esimene LIDO ja Tallinna suurima Vapiano. Kaupluste osa ankrud on aga Tallinna uusim Apollo raamatu- ja meediapood ning unikaalne Solarise Toidupood, mis hakkab väga tõsist konkurentsi pakkuma linna parimatele toidupoodidel," rääkis ettevõtja.

Rebase sõnul täidab Solaris Tallinna konverentsiturul kindlasti seni kõige probleemsema tühja koha - kuu aja pärast on Tallinnas lõpuks ometi korralik koht suurte ligi 2000 osalejaga rahvusvaheliste konverentside võõrustamiseks. Solarises on suur saal ühendatud kokku kuni 12 väiksema saaliga. "Tänu unikaalsusele ei ole meil Eestis ühtegi konkurenti. Meie fookus on suurematel konverentsidel ja üritustel, me ei võta kelleltki leiba ära, vaid loome täiendavat konverentsiturismi," lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757