Autor: Kaubandus.ee • 25. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poolas müüdi 27 aastat vana Rootsi liha

230 tonni Rootsi puutumatust tagavarast pärit igivanu lihakonserve jõudis Poola turule, kus need liikusid muuhulgas toitlustusasutustesse.

Ajalehe Svenska Dagbladet ja Poola telekanali TVN tellitud laboritestide kohaselt vastasid konservid Euroopa Liidu mikrobioloogilistele nõudmistele, Varssavi põllumajandusülikooli täiendavatel uuringutel leiti aga kala moodi lõhnavast lihast eri astmes riknemise tunnuseid, vahendas täna STT.

Aastail 1982-1990 valmistatud konservide „parim enne“ on umbes kümme aastat, miskipärast oli karpidele märgitud aga aastaarv 2010. 1986-1993 valminud konserve müüdi Poolas ka peoteenindusettevõtetele ja lasteaedu teenindavatele suurköökidele.

Rootsi müüs alates 90ndate lõpust oma külma sõja aegseid toidutagavarasid hirmodavalt. Sealse põllumajandusministeeriumi müügitingimuste järgi ei pidanud need mingil juhul jõudma ELi inimeste toidulauale, vaid ainuüksi loomasöödaks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757