Autor: Kaubandus.ee • 31. oktoober 2009

BBC: kas Putin ähvardab taas?

Venemaa peaminister Vladimir Puntin väljendas taas muret Euroopa gaasitarnete üle, kuna tema meelest on Ukrainal probleeme gaasi eest tasumisega, kirjutas BBC.

Putini sõnul pole Euroopa Liit andnud Ukrainale raha, mida nad lubasid, et aidata stabiliseerida Vene gaasi tarneid Euroopasse. Samuti süüdistab Putin Ukraina presidenti Viktor Yushchenkot maksete blokeerimises.

„Euroopa juhid saadavad meid asju arutama Euroopa Komisjoniga, samal ajal kui komisjon väldib arutelu teemal,“ ütles Putin ning lisas, et vaatamata EL rahadele on Ukrainal piisavalt vaba raha, et maksta arved ära.

BBC sõnul tekitavad Putini kommentaarid muret, et gaasitarne katkestused võivad korduda. Selle aasta jaanuaris jäid mitmed riigid lühiajaliselt ilma gaasist, kuna Moskva ja Kiiev ei suutnud gaasi hinnas kokkuleppele jõuda.

Venemaalt tuleb veerand Euroopa Liidus vajatavast gaasist ja 80% sellest tuleb läbi Ukraina gaasijuhtme.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700