Autor: Kaubandus.ee • 31. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BBC: kas Putin ähvardab taas?

Venemaa peaminister Vladimir Puntin väljendas taas muret Euroopa gaasitarnete üle, kuna tema meelest on Ukrainal probleeme gaasi eest tasumisega, kirjutas BBC.

Putini sõnul pole Euroopa Liit andnud Ukrainale raha, mida nad lubasid, et aidata stabiliseerida Vene gaasi tarneid Euroopasse. Samuti süüdistab Putin Ukraina presidenti Viktor Yushchenkot maksete blokeerimises.

„Euroopa juhid saadavad meid asju arutama Euroopa Komisjoniga, samal ajal kui komisjon väldib arutelu teemal,“ ütles Putin ning lisas, et vaatamata EL rahadele on Ukrainal piisavalt vaba raha, et maksta arved ära.

BBC sõnul tekitavad Putini kommentaarid muret, et gaasitarne katkestused võivad korduda. Selle aasta jaanuaris jäid mitmed riigid lühiajaliselt ilma gaasist, kuna Moskva ja Kiiev ei suutnud gaasi hinnas kokkuleppele jõuda.

Venemaalt tuleb veerand Euroopa Liidus vajatavast gaasist ja 80% sellest tuleb läbi Ukraina gaasijuhtme.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070