Autor: Kaubandus.ee • 2. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduskoda: hiinlaste jaoks pole euro oluline

Enamus riigid mujal maailmas kasutavad muid valuutasid kui euro, meie ettevõtjaid mõjutab see vähe, kui Eesti ei liitu euroalaga 2011, märkis Hiina rahvusvahelise kaubanduskoja aseesimees Yu Ping.

Ping leiab, et eestlased ei peaks euroteemat üle tähtsustama. "Senini kasutavad maailmas kõigest 16 riiki eurot. Enamus riigid mujal maailmas kasutavad muid valuutasid. Kui Eesti ei liitu euroalaga aastal 2011, siis Eesti ettevõtjad ei peaks muretsema koostöö pärast Hiina ettevõtjatega – see ei tohiks probleem olla," sõnas ta.

"Paljud Hiina ettevõtted on tuttavad euroga nagu USA dollari või Jaapani jeeniga. Kui Eesti leiab, et euroga ühinemine on oluline, siis tõenäoliselt mõjutab see koostööd Hiina ettevõtjatega samuti positiivselt," lisas Ping.

Hiina rahvusvahelise kaubanduskoja aseesimees Yu Ping ütles, et Hiina äridelegatsiooniga saabus Tallinnasse 60 Hiina ettevõtjat. "Need ettevõtjad otsivad siin koostööpartnereid." Ärifoorumile tulnud Hiina ettevõtjad katavad valdkondi nagu infrastruktuur, energia, IT, telekommunikatsioon, logistika, investeerimine, kaubandus, elektroonika, transport.

Ping märkis, et esiteks peavad kahe riigi ettevõtjad üksteist paremini tundma õppima. "See sõltub juba firmadest endist kui kiiresti nad suudavad aktiivset koostööd alustada."

Hiina metalli töötlemise ja transpordiga tegeleva ettevõtte Sinosteel Coropration tegevjuhi asetäitja Zhong Chen kohtus täna esimest korda Eesti ettevõtjatega. Eestist otsitakse logistikaalast koostööd. "Täna me ei arutanud veel teenuste hindu. Odav teenuse hind pole peamine põhjus miks me siin oleme – kõige tähtsam on teenuse kvaliteet."

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070