Autor: Kaubandus.ee • 15. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EPKK spetsialist: Rimi nöögib tootjaid

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) põllumajandusvaldkonna spetsialisti Martin Vileni sõnul vabandas Rimi lihaskandaali pärast küll tarbijate ees, kuid tööstusi nöögitakse endiselt edasi.

Vilen ütles ETV saates "Terevisioon", et kui teiste kaubanduskettidega on võimalik hinnakujunduse osas läbirääkimisi pidada, siis Rimiga see nii pole.

"Lepingute sõlmimine käib pigem nii, et Rimi valmistab lepingu ette, saadab tootjale ja tootja lihtsalt kas kirjutab õigel ajal alla ja jätkab müümist kaupluseketis või ei kirjuta alla ja järgmine päev leiab kogu oma toodangu ukse tagant," kirjeldas ta.

"Rimi kasutab ka "peeneid trikke" enne jaanipäeva, jõulusid, kui tehased on tootnud arvestusega, palju kaubakogust müüakse, kuid näiteks nädal aega enne jaanipäeva visatakse ettevõtte toodang välja. Et kui hinda ei alanda, siis sina jaanipäeval ei müü. Ettevõttel tuleb iga päev tonnide kaupa toodangut juurde, neil lihtsalt ei ole seda ladustada mitte kuhugi," rääkis Vileni.

Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja kommenteeris, et kui Vileni väited Rimi jäikuse kohta hinnakujundusel paika peaksid, siis vaevalt, et Rimis üldse mõni toode müügil oleks.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070