Autor: Kaubandus.ee • 27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatoodete hinnad kuuga oluliselt tõusnud

Piimatoodete hind poodides on kuu ajaga oluliselt tõusnud, selgub tarbijakaitseameti uuringust.

Ameti teatel on toidukaupadest hinnatõusu teel eelkõige piimatooted. Näiteks kõige odavam, 2,5%ne kilepakendis piim maksis mais keskmiselt 7 krooni ja 90 senti. Veel aprillis oli piima hind seitse krooni. Hinnatõus seega ligi 13 protsenti.

Sama palju on tõusnud ka kilepakendis odavaima keefiri hind, nii maksis tetrapakendis keefir mais juba 12 krooni ja 60 senti pakk. 10%ne rõõsk koor (200 ml pakend), mille eest aprillis küsiti 2 krooni ja 60 senti, maksis mais juba 4 krooni ja 40 senti. Paarikümne sendi võrra oli tõusnud ka odavaima, 20%se (500ml) hapukoore hind.

Muutused on toimunud ka köögiviljade hindades. Odavnenud on värske kurgi ja värske tomati kilohind. Kurgi kilo langes 31,6%, makstes maikuus keskmiselt 18 krooni ja 60 senti (aprillis 27 krooni). Tomati kilo hind langes 30,5% ning oli maikuus keskmiselt 25 krooni ja 70 senti.

Tarbijakaitseamet viib aprillist alates läbi laiendatud hinnamonitooringut seoses Eestis kavandatava Euroopa ühisraha kasutuselevõtuga. Erinevalt varasemast on sinna lisatud hulga uusi toote- ning teenusenimetusi.

Hindu jälgitakse Tallinnas, Tartus, Viljandis, Jõhvis ja Kuressaares, hinnavaatlus hõlmab 19 kauplust, valikus on Selverid, Rimid, Prismad, Säästumarketid, Maximad ja Maksimarketid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700