Autor: Kaubandus.ee • 18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Antiikmööblikett vahetas omanikku

Vana- ja antiikmööblit müüv Mööbliait OÜ on vahetanud omanikku, ettevõtte ainuomanik Urmas Koorits müüs kaupluseketi Ago Luistile kuuluvale StarPoint OÜ-le.

"Avanes hea võimalus. Ma olen tegev kinnisvaraäris, kiviäris ja ahjuäris. Mööbliäri sobib selle juurde väga hästi," vastas Luisti, miks ta otsustas mööbliäri osta. Urmas Koorits mööbliketi müüki kommenteerida ei tahtnud.

1998. aastal tegevust alustanud Mööbliaida viimaste aastate majandustulemused kõige paremad pole. Eelmise aasta kahjum oli Mööbliaidal ca 5 miljonit krooni, aasta enne seda 3,7 miljonit. "Poodide sulgemist ma ei planeeri. Mööbliaida 2010. esimese poolaasta käive on olnud suurem kui 2009. aasta esimesel poolaastal," ütles uus omanik.

Jäi majandamisega hätta

Luisti sõnul jäi ta ostuhinnaga rahule, kuid täpset summat ta avaldada ei soovinud.

Eelmisel aastal laienes Mööbliait kiirelt, ettevõte avas neli uut kauplust: Tallinnas Järve ja Rocca al Mare kaubanduskeskustes, Tartus Lõunakeskuses ning Narvas Tempo keskuses. Seoses üldise majanduslangusega suleti kauplus Sauel ning Miljöö kauplused Tartus ja Tallinnas. Ettevõttel on praegu üle Eesti kuus tegutsevat kauplust.

OÜ Mööbliait omakapital oli 2009. aasta majandaruande koostamise seisuga -4 479 389 krooni ega vastanud äriseadustiku nõuetele. Selleks, et omakapital viia vastavusse seadusega, otsustas emaettevõte Gerd Tartu suurendada 2010. aastal mitterahalise sissemaksega osakapitali. Mitterahalise sissemakse tegi emaettevõte, loobudes nõudest tütarettevõtte vastu, seisab ettevõtte majandusaruandes.

Müük kahanes kolmandiku

Ka audiitor juhtis tähelepanu ettevõtte kahjumile ja negatiivsele omakapitalile, märkides, et on olemas võimalus, et Mööbliait OÜ tegevus ei ole jätkuv.

Mööbliaida 2009. aasta käive oli 25,8 miljonit krooni, võrreldes 2008. aastaga kahanes müük 30,8 protsenti.

2009. aastal oli firmas keskmiselt 19 töötajat, kellele maksti töötasu 1 695 108 krooni.

Lisaks kasutatud antiikmööblile müüb Mööbliait ka uut mööblit, mis on tarnitud põhiliselt Hiinast ja Indoneesiast, kasutatud mööbel tuuakse Euroopast.

Agu Luistile kuulub Ahjusepad-Teenused OÜ ning ta on osanik ka ettevõtetes Kivikinnisvara OÜ ja Kivisepad AS.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757