Kaubandus.ee  • 3. september 2010
Jaga lugu:

Euroopa jaemüük tõusis minimaalselt

Võrreldes juuniga kasvas jaemüük juulis nii eurotsoonis kui Euroopa Liidus tervikuna kõigest 0,1 protsenti.

Kuuline võrdlus

Eurostati andmetel kasvas juulis toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 0,3% ning Euroopa Liidus tervikuna 0,1%. Mittetoiduainete sektor kahanes eurotsoonis 0,1%, kuid kasvas Euroopa Liidus 0,2%.

Liikmesriikide hulgas, kelle andmed olid saadaval, kasvas jaemüük üheksas ning langes kümnes. Enim kasvas jaemüük Portugalis (+3,0%), Maltal (+2,9%) ning Prantsusmaal (+2,2%) ning enim kahanes Rumeenias (-10,5%), Hispaanias (-3,0%) ning Leedus (-1,4%).

Eesti jaemüük kasvas juuniga võrreldes 1,2%.

Aastane võrdlus

Läinud aasta juuliga võrreldes kasvas toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 1,4% ning Euroopa Liidus tervikuna 0,5%. Mittetoiduainete sektor suurenes eurotsoonis 1,8% ning Euroopa Liidus 2,5%.

Jaemüügi koguhulk tõusis kokku 11 riigis ning langes kaheksas. Enim kasvas jaemüük Prantsusmaal (+6,1%), Poolas (+5,2%) ning Soomes (+4,5%) ning kahanes Leedus (-8,8%), Rumeenias (-8,0%) ning Bulgaarias (-4,8%).

Eesti jaemüük kasvas aastases võrdluses 2,5%.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt