Autor: Kaubandus.ee • 3. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa jaemüük tõusis minimaalselt

Võrreldes juuniga kasvas jaemüük juulis nii eurotsoonis kui Euroopa Liidus tervikuna kõigest 0,1 protsenti.

Kuuline võrdlus

Eurostati andmetel kasvas juulis toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 0,3% ning Euroopa Liidus tervikuna 0,1%. Mittetoiduainete sektor kahanes eurotsoonis 0,1%, kuid kasvas Euroopa Liidus 0,2%.

Liikmesriikide hulgas, kelle andmed olid saadaval, kasvas jaemüük üheksas ning langes kümnes. Enim kasvas jaemüük Portugalis (+3,0%), Maltal (+2,9%) ning Prantsusmaal (+2,2%) ning enim kahanes Rumeenias (-10,5%), Hispaanias (-3,0%) ning Leedus (-1,4%).

Eesti jaemüük kasvas juuniga võrreldes 1,2%.

Aastane võrdlus

Läinud aasta juuliga võrreldes kasvas toidu, joogi ja tubaka sektori jaemüük eurotsoonis 1,4% ning Euroopa Liidus tervikuna 0,5%. Mittetoiduainete sektor suurenes eurotsoonis 1,8% ning Euroopa Liidus 2,5%.

Jaemüügi koguhulk tõusis kokku 11 riigis ning langes kaheksas. Enim kasvas jaemüük Prantsusmaal (+6,1%), Poolas (+5,2%) ning Soomes (+4,5%) ning kahanes Leedus (-8,8%), Rumeenias (-8,0%) ning Bulgaarias (-4,8%).

Eesti jaemüük kasvas aastases võrdluses 2,5%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070