Autor: Kaubandus.ee • 30. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Šoti viski eksport languses

Šotimaal toodetud viski eksport langes mahult läinud aasta teises pooles kahe protsendi ehk 1,06 miljardi pudeli võrra, vahendab Bloomberg Šoti viskiliidu poolt täna avalikustatud andmeid.

Langus tuli pärast mullust esimese poolaasta kolmeprotsendilist tõusu. Samas kasvas läinud aastal Šoti viski eksport väärtust arvestades kümne protsendi võrra, kuna osteti kallimaid marke.

Ekspordimahtude languse taga on muuhulgas Kreeka (langus läinud aastal 26 protsenti) ja Hispaania (langus 15%). Prantslased ostsid küll mahult 8% vähem pudeleid, kuid Prantsusmaale eksporditud viski väärtus tõusis 4%.

Müügikasvu edendasid viskisõbrad Mehhikos, Brasiilias, Lõuna-Aafrikas ja Lõuna-Koreas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700