Autor: Kaubandus.ee • 18. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene suurim pesutootja esitas pankrotiavalduse

Silvano üks olulisemaid konkurente, Venemaa suurim pesutootja Wild Orchid esitas Smolenski oblasti kohtule ise pankrotiavalduse ja ning alustab saneerimist.

Firma avalduses on öeldud, et Wild Orchid alustab finantsilise tervendamise protseduuri, kuna varem võetud võlakohustused ja käimasolevate projektide oodatust väiksem tulu ei võimalda jätkata normaalset tegevust.

2008. aasta augustini arenes Wild Orchid kiiresti, meelitades ligi finantseerijaid. 2008. aasta lõpupoole satuti aga finantsraskustesse, ei suudetud refinantseerida pangalaenu ning 2009 aprillis jäi tagasi maksmata miljardirublane laen, kirjutab ej.by viitega uudistesaidile Finmarket.

2010. aasta sügiseks oli Wild Orchidi võlg kasvanud 3,3 miljardi rublani ning 40% grupi aktsiatest oli Sberbanki käes nagu ka Gagarinis asuv pesutehas.

Praeguse seisuga on firma juhtkond otsustanud, et võlgade edasine teenindamine on võimatu, kuna see viiks efektiivsuse järsu languseni ning tuleks vähendada poodide arvu. Kuna aga firmat olevat siiski võimalik päästa, otsustatigi alustada saneerimist ning esitati arbitraažikohtule pankrotiavaldus.

Firma usub, et protseduur rahuldab kõigi kreeditoride huvisid ning loob tingimused tegevuse jätkamiseks ja majanduslikuks arenguks.

Juba 2010 menetles Moskva arbitraažikohus Wild Orchidi grupile kreeditoride poolt esitatud pankrotiavaldust, kuid toona avaldust ei kinnitatud, kuna hagejatega suudeti kokkuleppele jõuda. 

Wild Orchid (Metsik orhidee) on Venemaa suurim firma, mis on spetsialiseerunud kauplemisele aluspesu ning kodu- ja rannariietega. Firma jaemüügivõrgustikus on 275 poodi Venemaal ja Ukrainas ning lisaks ka internetipood. Firmale kuuluvad kaubamärgid Wild Orchid, VI Legion, Bust ja Catwalk.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757