Autor: Kaubandus.ee • 6. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued omanikud lükkasid Kalevile hoo sisse

Veidi enam kui aasta aega on AS Kalev Chocolate Factory olnud norrakate Orkla grupi omanduses ja saanud juhi sõnul sisse uue hoo.

Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare sõnul ei ole Kalevis uute omanike käe all selles osas midagi muutunud, et endiselt on tegu Eesti ettevõttega, mida juhivad ja kus töötavad kohalikud inimesed ning toodetakse Kalevi kaubamärgi all maiustusi. Kuid uue hoo on Eesti turul saanud sisse tootearendus ja turundus, samuti on käivitatud olulised projektid Venemaal ja Soomes.

Tänu uuele omanikule on avardunud võimalused investeerida tootmisseadmetesse, samuti on toiduohutus nüüd Orkla grupi rangete nõuete järgi reguleeritud.

Uuringufirma AC Nielsen andmetel on Kalevi mahuline turuosa Eesti maiustusteturul viimase kuue kuu jooksul 39,2 protsenti. Talle järgneb Fazer 9,1 protsendiga. Fazeri juhid ei usu ajalooliselt armastatud brändide löömisse, kuid leiavad, et see pole ka ilmvõimatu. Õigupoolest on seda mõnes tootesegmendis juba tehtudki.

Milliste toodete osas on Eesti tarbija andnud oma südame kohaliku ajaloolise tootja asemel põhjanaabrite šokolaaditehasele ning kas Fazer on mõelnud Kalevi äraostmisele, loe tänase Äripäeva paberväljaandest, milleks osta päevapilet SIIT või telli leht SIIT.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700