Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 12. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Škoda tegi mullu automüügis puhta töö

Möödunud aastal võeti uute autodena registris arvele kõige enam Škoda Octaviat, ühtekokku 953 autot. Teise koha hõivas Nissan Qashqai/Qashqai+2 661 autoga ning kolmanda koha Toyota Avensis 564 autoga, kirjutab Whatcar.ee.

Üle 200 eksemplari registreeriti mullu ühtekokku 28 automudelit, nende seas kasvas võrreldes 2010. aastaga protsentualselt kõige enam Volkswagen Passati müük – 379%. Üle 200% müügikasvuni küündisid veel Kia Sportage ning Seat Ibiza.

Markide lõikes oli mullu 1807 autoga samuti enimmüüduim Škoda. Talle järgneb 1743 autoga Toyota, kolmandale kohale platseerus 1579 autoga Volkswagen. Üle tuhande auto müüsid möödunud aastal veel Peugeot, Renault ja Nissan.

Prosentides tublid kasvajad Jeep, Fiat ja Chevrolet

Markide lõikes suutsid protsentuaalselt kõige enam oma müüki suurendada Jeep, Fiat, Chevrolet ja Suzuki, arvuliselt olid suurimad tõusjaks aga taas Volkswagen, mida registreeriti võrreldes 2010. aastaga tervelt 1001 autot rohkem.   

Tublilt kosusid möödunud aastal ka Peugeot (mille uus 508 on leidnud ostjte seas igati sooja vastuvõtu), Nissan (tänu uuenenud Qashqaile) ning Opel, mille universaalkerega Astra on toonud selle automargi tagasi müügitabeli esikümne piirimaile.

Kaotajad Mazda, Saab, Chrysler ja Dodge

Ainsatena langes müük möödunud aastal Mazdal, Saabil, Chrysleril ja Dodge`l. Kolmel viimasel on see ka igati mõistetav, sest Saabi tootmine seiskus juba mullu kevadel ning Chrysleri ja Dodge`i Euroopa versioonid läksid Fiati märgi alla. Müügile jõuvad esimesed mudelid aga alles tänavu.

Tähelepanuväärne oli möödnud aastal seegi, et Eestis ei registreeritud mitte ühtegi uut Hiina autot. Küll aga registreeriti näiteks üks Ferrari 599 GTB Fiorano, kaks Lamborghini Gallardot, üks Aston Martin DBS, Bentley Mulsanne, Maserati CranCabrio, Lexus IS-F, Chevrolet Camaro, Audi R8, Nissan GT-R jne.

Paljukõneldud elektriautosid jõudis mull meie registrisse ühtekokku 56, neist 52 riigi soetatud Mitsubishi i-MiEV`i, kaks Citroen C-Zerot ja kaks Peugeot iOn`i.

Möödnud aastal registreeriti ühtekokku 17 049 uut sõiduautot (kui M1 klassi kuuluvad matkabussid välja arvata), mida on tervelt 66% rohkem, kui 2010. aastal. Toona registreeriti Eestis 10 289 uut sõiduautot. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070