Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 19. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helsingi kesklinnas tegutsevad mobiilsed toidukaubamajad

Helsingi kesklinnas avati juuni alguses esimesed mobiilsed toidukaubamajad jalakäijate tunnelites

Mobiilse toidukaubamaja stend sisaldab toidupoodide keti Alepa toodete valikut. Toiduaineid saab osta mobiiliga triipkoode sisse skannides.

 

 

 

 

 

 

Täna on ostukoti ehk soome keeles kauppakassi stendid leitavad jalakäiate tunnelites, mis viivad Sokose Kaubamajja Helsingis. Toidukaupade stendid seintel on umbes 20 meetrit pikad.

Toidukauba ostmine mobiiltelefoniga on lihtne: tuleb alla laadida app ja lisada tooted, mis soovitakse osta. Ostutellimuse saab kinnitada vajutades nuppu order, sisestades oma aadressi ja valides teile sobiva tarneaja. Teenus on täna saadaval Helsingi, Espoo, Vantaa ja Kauniaineni piirkonnas. Kätte toimetamise teenus maksab 9,90 eurot, kommenteeris Alepa juht Merja Saari. Teenus töötab nii iPhone’I kui ka Androidi telefonides. Samuti  iPad’is, kus saab kasutada vabavaralist Foodie.fm appi.

Juunikuu jooksul on ettevõttel plaanis avada veelgi rohkem mobiilne toidukaubamajastende, näiteks Eliel Square’I raudteejaamas.

Toidupoodide keti Alepa kauppakassi-teenust pakutakse koostöös Helsingi online-ostlemis-teenust pakkuva firmaga Digital Foodie. 23. mail pälvis kahe firma koostöö kuldmedali USA konkursil Channel Innovation Awards.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070