Autor: Indrek Kald • 19. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanik sai Maardu kaubakeskuse libaoperaatorilt kätte

Maardu kaubanduskeskust 1,5 aastat ebaseaduslikult enda käes hoidnud Maardu Centrum OÜ esindajad tunnistasid värskes kohtumääruses, et neil polnud õigust hoonet kasutada ning keskuse võtab nüüd üle seaduslik omanik.

Maardu kaubanduskeskuse avalikult enampakkumiselt sügisel 2010 ostnud OÜ Barensholm esindaja Arto Autio sõnul nõustus hoones tegutsenud seltskond lõpuks lahkuma. "Maja hõivamine oli hoone endise pankrotistunud omaniku poolt ette planeeritud ning nende eesmärk oli üleandmisega venitada, et rentnikelt raha edasi koguda," ütles ta.

"Kurb on see, et omanik peab Eesti Vabariigis oma omandi kasutamise nimel poolteist aastat kohut käima, hea uudis aga see, et õiglus pääses vähemalt lõpuks võidule," lisas Autio.

Tema sõnul on neil pärast keskuse kättesaamist eesmärk maja korda teha ning Maardu suurim kaubanduskeskus käima saada. "Alustame kohe projekteerimisega ning teeme korraliku ja kaasaegse uuenduskuuri," märkis Autio.

Lahendus selgus läbi Harju maakohtu kompromisslahenduse, millelt kohaselt pole ega ole ka olnud pankrotistunud omanikuga sõlmitud n-ö operaatorleping reaalselt kehtiv. Libaoperaator Maardu Centrum OÜ kohustub hoonest välja kolima kümne päeva jooksul alates kohtumääruse jõustumisest.

Investeerimisfirma Brave Capitali juhitav Barensholm ostis piirkonna suurima, Maardu kaubanduskeskuse 2010. aasta oktoobris. Hoone endine pankrotistunud omanik MA Kinnisvara Invest OÜ oli enne enampakkumist endaga seotud ettevõtte – Maardu Centrum OÜga sõlminud n-ö operaatorlepingu, mille alusel hoiti hoonet poolteist aastat edasi enda käsutuses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757