Autor: Alyona Stadnik • 20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gasell Alexela: masu = ma suudan

Alexela Oil juht Ain Kuusik ütles tänasel Gaselli kongressil, et sõna masu on ettevõtte jaoks sõnade kombinatsioon "ma suudan".

Alexela Oil juht rääkis kongressil teemal "Teekond kasumisse". "Minu puhul on oluline see, et see on küll minu lugu, aga see on meie meeskonna tegu. Tippu tõusis Alexelal eelmisel aastal. Ettevõtte käive kasvas 24%. See tõus on märkamisväärne," ütles Kuusik.

Kuusik rääkis, milline oli teekond kasumisse:

2006. aasta kevadel toimus Alexela ja Hydro Texaco liitumine. Kasvas müük ja kasvasid kulud, kulude maht käis üle jõu. 2008. aastal tekkis majandusraskus, sest välissurvele ei suudetud vastu panna. Masu on meie jaoks sõna kombinatsioon "mina suudan".

2009. aastal müüsime Läti ettevõtte ja 2010. aastal Leedu ettevõtte, mille ostsime 2006. aastal Hydro Texaco käest. Selle tegevusega pöördusime tagasi Eestisse, eesmärk oli tagastada võimalikult palju raha pankadele. Kuna majandusraskus käis üle, siis olid kulud suured ja müük kukkus.

2010. aastal investeerisime ning tagasime automaattanklate võrguga põhiteenuse kättesaadavuse 24/7. Selle tulemusena tuli 5-6 poodi sulgeda ja koondada personali. See oli valus, aga mööda pääsmatu. Turg muutus 2010. aastal metsikuks ning paljud seadused vajasid muutmist.

2010.-2012. aastal oli koostöö ajakirjandusega, kus paljastati maksupettureid ja neid, kes tegutsevad illegaalselt. Meil sujus koostöö Õliühinguga ning maksu- ja tolliametiga. Selle koostöö tulemused võeti vastu seadusemuudatused 1. juunil 2011, mis puudutas kütuse tagatist , ja 1. aprillil 2012 aktsiisi muutmise seadus.

2011. aastal paralleelselt, kui üks seadus kehtis ja teine vajas kehtestasime, siis me hakkasime teadlikult rohkem turundama. Nõudsime turundusinvesteeringute suurendamist omanike käest, kasvatasime müügimeeskonda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700