Autor: Indrek Kald • 17. aprill 2013

Äriidee: Soome IKEAst kaup Eestisse

Märtsis registreeritud ettevõte OÜ Iexpress alustas Soome IKEAst mööbli ja sisustuskaupade vahendamisega.

Iexpressi juhi ning omaniku Juhan Kuuskemaa sõnul on keskkond ikeaexpress.ee üheks sammuks, mis toob IKEA kaubamärgi Eesti kliendile lähemale. "Soomest IKEA poest mööbli ja kodukaupade ostmine on tuttav juba paljudele eestimaalastele, niisamuti lootus, et ettevõte avaks kaupluse ka Tallinnas," lisas ta.

Iexpress on Kuuskemaa kinnitusel vaheetapiks nende kahe võimaluse vahel. "Võrreldes ise Soome mööbli järgi minemisega on kulud kordi väiksemad," sõnas ta. Minimaalne ostusumma on 100 eurot, lisandub käitlemis- ja transpordikulu 10-15%.

Varasemast on Eesti turul teenusepakkujaid, kes koguvad kokku suurema hulga tellimusi ning lähevad siis IKEAsse kaubale järele. Iexpressi veebis tehtud ostud komplekteeritakse Soomes IKEA kaupluses ning transporditakse regulaarse kaubasaadetisena iganädalaselt Tallinna.

OÜ Iexpress pole IKEA ametlik esindaja Eestis, vaid transporditeenuse pakkuja, keda varustavad Soome lepingupartnerid.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700