Autor: Sirje Rank • 2. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lääne jaeketid arutavad tootmise ohutust Bangladeshis

Bangladeshi suurima tööstusõnnetuse järel, kogunesid riigist allhanget tellivad suured jaeketid nagu Wal Mart ja H&M Frankfurdi lähistel, et arutada tööliste ohutuse parandamist.

Lisaks umbes 30 firmale on laua taga ametiühingud ja mittetulundusorganisatsioonid, et töötada välja plaan, kuidas edaspidi selliseid suurõnnetusi vältida.

Euroopa Liit, Bangladeshi suurim kaubanduspartner, hoiatas riiki ka võimalike kaubandussanktsioonidega, kui olukord ei parane.

Varisenud hoone rusudest leiti nii Hispaania jaeketi Mango kui Itaalia Benettoni jaoks valmistatud toodangut ja tellimusi, kirjutas Wall Street Journal.

Palgataseme tõus ja inflatsioon Hiinas on ärgitanud lääne jaekette tootmist Bangladeshi kolima, mis on Hiina järel maailma suuruselt teine rõivaste eksportija.  Tööstusharu maht küünib 20 miljardile dollarile, moodustades enam kui 10% riigi SKPst ning 80% ekspordist valdavalt USAsse, ELi ja Kanadasse.

Läinud nädalal toimunud varing oli juba kolmas suurem inimohvritega tööstusõnnetus viimase viie kuu jooksul. See on uuesti päevakorda tõstnud ohutusnõuete kehtestamise, kus jaeketid nõustuksid kohustusliku inspekteerimise süsteemiga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700