Autor: Maarit Eerme • 21. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bakker Holland eksitab kampaaniatega tarbijaid

Postimüügiettevõte Bakker Holland OÜ sai 2012. aastal väärteo korars karistada ning selle aasta alguses tegi tarbijakaitseamet firmale ettekirjutuse ebaausa kauplemisvõtte kasutamise lõpetamiseks, sest seoses selle ettevõttega on ameti poole pöördutud aastate jooksul sadu kordi.

Paljud inimesed on ilmselt tuttavad postkasti saabuvate Bakker Hollandi pakkumistega, mis lubavad adressaadile suurt rahalist võitu või uhket kingitust. Tegelikkuses saavad nad soovi korral osaleda mitme riigi tarbijate vahel toimuvas loosis, kus võimalus võita on minimaalne. See teave on aga pakkumisele märgitud väikeses kirjas ning jääb inimesel üsna tihti kahe silma vahele.

Tarbijakaitseameti hinnangul on selline tegevus seadusevastane ning käsitletav ebaausa kauplemisvõttena. Amet on mitmel korral ettevõttega ühendust võtnud ning firma on lubanud oma senist müügitegevust muuta. Samuti on amet avaldanud soovi vaadata enne kampaaniate algust üle ettevõtte kampaaniamaterjalid, kuid hoolimata lubadustest pole Bakker Holland seda võimaldanud.

Tarbijakaitseamet soovitab tarbijatel taolistesse pakkumistesse suhtuda realistlikult ja mitte uskuda sõnumit, et just nemad on saanud suure võidu, sest tõenäoliselt pole nad siiski midagi võitnud. Kui tarbija soovib siiski loosis osaleda, tuleks kindlasti läbi lugeda kõik pakkumisega kaasas olevad materjalid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700