Autor: Maarit Eerme • 3. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ostukorve ja -kärusid pestakse kord kvartalis

Puhastusettevõtted kinnitavad, et põhjalik ostukorvide ja -kärude pesu toimub kord kvartalis.

ISS Eesti müügi- ja turundusdirektor Kaupo Kalevi kinnitusel pestakse ostukorve ja kärusid vastavalt määrdumisastmele, kuid suurpuhastust teostatakse tavaliselt 1-4 korda aastas. „Kärusid ja ostukorve puhastatakse regulaarselt kaupluse töötajate poolt ning määrdunud inventar saadetakse igapäevaselt pesusse,“ kinnitas SOL Eesti eritööde osakonna juhataja Sven Mägi. Lisades, et kärusid pestakse täiendavalt kord kvartalis, mis on enamasti kaupluseketi eritöödeplaani üks osadest.

Ostukorvide ja kärude pesuks kasutatakse mõlema ettevõtte sõnul survepesu meetodit ning kergem puhastus tehakse niiske lapiga. Mägi lisas, et enamasti toimub pesu välitingimustes. „Töödega alustatakse varahommikul, sest enne kaupluse avamist peavad olema kärud kuivad ja kasutamiseks valmis,“ sõnas Mägi.

Ostukorvide pesuks kasutab SOL Eesti käsipesu või nõudepesumasinat ning vajadusel viiakse korvid ka kliendi juurest ära. „Korraga pestakse umbes 200 ostukorvi,“ ütles Mägi.

Korvide pesutihedus sõltub sellest, milline on kaubavalik, toodete pakend ja klientide ning kärude/korvide suhtarv.

Kaks soovitust:

- Kärusid ja ostukorve tasub kasutada sihtotstarbeliselt (lapse transpordivahend on lapsevanker ja ei tasuks jalgupidi ronida seal, mis on mõeldud toidu hoidmiseks).

- Ostukorve ja –kärusid pesta regulaarselt, mis võimaldab mustuse kergemalt ja kiiremalt eemaldada.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757