Tallegg avas täna renoveeritud ja laiendatud Tabasalu tehase, kuhu koondub nüüdsest ettevõtte kogu lihatöötlemine.
13,5 miljoni euro suurune investeering võimaldab tootmismahte senisega võrreldes kahekordistada.
„Me ei pea enam pidevalt kahe tehase vahel jahutatud liha transportima – lisaks transpordikuludele vähendame seeläbi ka oma tegevusega kaasnevat keskkonnamõju,“ tõdes Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm. „Uued seadmed automatiseerivad hulga tööd, vähendades ühtlasi käsitsi töötlemist. Mis aga peamine – uus tehas lubab meil vastavalt kodu- ja välisturu nõudlusele tootmismahtu järk-järgult enam kui kahekordistada, “ sõnas Soorm.
Soormi sõnul suureneb välisturgudel nõudlus Eesti kanaliha järele pidevalt. „Loodame, et kasvanud tootmisvõimalused aitavad meil tõusta Baltikumi kanalihamüügi liidriks ning hoogustada Eesti broileri eksporti ka teistele turgudele,“ lisas ta.
Tabasalu 13 000 ruutmeetri suurune tehas hakkab alates järgmisest aastast tootma kõiki Talleggi seniseid Loo tehases valminud tooteid - töötlemata jahutatud ja külmutatud lihatooteid ning lisaks ka marineeritud liha, küpsetatud ja suitsutatud lihatooteid, rulaade, sinke, vorste ja suupisteid. Lool jätkavad tegevust söödatehas, broilerifarm, haudejaam, munade sorteerimiskeskus ja Talleggi kontor. Tehase renoveerimis- ja ehitustööd teostas AS Merko Infra.
Autor: aripaev .ee, Kristi Malmberg
Seotud lood
Rahvusvaheline logistikaettevõte DSV aitab Eesti tootjate ja kaupmeeste kaupu liigutada üle maailma nii mööda merd, maanteed kui ka õhus. DSV Estonia AS müügidirektor Peeter Luht nendib, et novembri lõppemisega saab mööda aasta kõige kiirem aeg, sest vastupidiselt eraisikutele on ettevõtjad oma suuremad saadetised enne jõulukuud aegsasti teele pannud.