Autor: Rivo Sarapik • 5. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liit: automüük ärkas oktoobris

Kuigi kevadkuude rekordmüükideni lõppenud oktoobri uute autode müüginumbrid ei kerkinud, toimetati klientidele kätte üle paarisaja auto enam kui septembris.

Oktoobris müüdi Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liidu andmeil 1791 uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta oktoobrikuu müügi enam kui kahesaja võrra. Kümne kuu kokkuvõttes püsib uute sõiduautode müük 5% jagu plussis võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Kokku on tänavu kümne kuuga  müüdud 16 959 sõiduautot.

„Autoturg on hetkel suhteliselt hüplev ja mõjutatud erinevate suuremate hangete loovutamisest klientidele,“ kommenteeris Peugeot’ Baltikumi tegevjuht Rasmus Tali. „September oli näiteks oodatust veidi kehvem, aga oktoober jälle päris hea. Teine märksõna on kindlasti ka uute mudelite saabumine ja kuidas kliendid neid vastu võtavad. Turg liigub umbes samas tempos möödunud aastaga, vaid mõne protsendiga plussis. Tervikuna on autoturg stabiilne ja oodatud kasvu tegelikult pole.“

Jätkuvalt on sõiduautode osas populaarseim automark Toyota, milliseid oktoobris müüdi 252 tükki. Juba mitmendat kuud järjest püsib teisel kohal Škoda, seekord 192 müüdud sõiduautoga. Kolmandaks enim toimetati oktoobris klientidele kätte Volkswageneid (153). Populaarseimaks mudeliks osutus oktoobris Škoda Octavia, aga jätkuvalt on müügitabelite tipus ka maasturid, sest teisele ja kolmandale kohale platseerusid Honda CR-V ja Nissan Qashqai. Hüppe tegi oktoobris ka elektriautode müük, milliseid müüdi koguni 20 tükki.

Tarbesõidukeid läks oktoobris kaubaks kokku 376 tükki. Automarkidest kerkis esikohale Peugeot 54 autoga, aga kaugele ei jäänud maha ka Citroen 47 müüdud sõidukiga. Kolmandat kohta jagasi 39 müüdud tarbesõidukiga Mercedes-Benz ja MAN, neist viimane tänu Tallinna uute linnaliinibusside müügitehingule. Veokite segmendis oli müüduimaks Volvo 34 veokiga, järgnesid Mercedes-Benz 27 ja Scania 22 sõidukiga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070