Autor: Alyona Stadnik • 19. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kawe ostis Isku büroohoone

Kawe omandas täna Isku büroohoonena tuntud kinnistu Tallinnas Järvel. Kinnistul suurusega 5 048 m2 paikneb 8-korruseline ärimaja suurusega 5 520 m2.

Kawe partneri Jaanus Kosemaa sõnul on hoonel atraktiivne asukoht. Tallinna äripiirkond laieneb kesklinnast välja piki Pärnu ja Tartu maanteed, saades omavahel ühenduse Järvevana tee näol. Kosemaa sõnul avaneb linn lisaks Peterburi teele nendes suundades ning sellesse kolmnurka jääv piirkond on tuleviku seisukohalt lisaks kesklinnale hea asukoht.

Kinnistule on kehtestatud detailplaneering planeeritava ehitusmahuga 17 850 m2. Vastavalt planeeringule saab ehitada 14 maapealset ja 2 maaalust korrust.

Kuigi kehtestatud detailplaneering pakub Kosemaa sõnul erutavat väljakutset, ei planeerita sellega kiirustada ning jätkatakse hoone haldamist tänaseks väljakujunenud viisil.

Hoone esimesel ja teisel korrusel asub Soome mööblitootja ISKU mööblipood. Lisaks on maja suuremad üürnikud Sky Media, Viru Õlu, Abloy Eesti ja Svea Inkasso. Kokku on majas 12 üürnikku. Hoone paikeb Järve transpordisõlme ääres ning on hästi nähtav igast suunast. Hoone ehitati 1997. aastal ning on sellest ajast saadik renoveeritud eelkõige üürnike vajadustest lähtuvalt.

Hea teada:

Kawe on pikaajaliste ärikinnisvarainvesteeringutega tegelev ettevõte, mille portfellis on 14 objekti kogupindalaga rohkem kui 125 000 m2: 6 büroohoonet ja 8 tööstuskinnisvara objekti koguväärtuses 102 miljonit eurot. Kawe suuromanikud on Norra investorid. Hetkel projekteerib Kawe uut ärihoonet Baltika Kvartalisse, mille ehitamisega plaanitakse alustada kevadel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757