Autor: Eliisa Matsalu • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vasar: keegi pole õnnelik, et Viru Keskusest lahkuma peab

Laienev Viru Keskus loobus osadest poodidest uue maine kujundamise eesmärgil, ütles ettevõtte juhataja Ants Vasar.

Vasara sõnul on nad huvitatud, et Viru Keskus oleks kaasajalisem ja tooks turule põnevaid kaubamärke, mistõttu pidid nad tahes-tahtmata otsustama, kes tuleb ja kes läheb.

Viru Keskusel polnud Vasara sõnul ühegi lahkuva poega probleeme, valikud tehti teistel põhjustel. "Meil ei ole kellegi kohta midagi halba öelda," märkis ta ja lisas, et keskus on teinud normaalset koostööd nii Baltika kui ka teiste poodidega, kes oma esinduse sulgema peavad.

"Ei peagi olema mingeid probleeme, et poodidest lahti öelda. Selleks ongi meil viieaastased lepingutsüklid," rääkis Vasar. "Viimane tsükkel sattus kriisiperioodi, kus oli keeruline väga midagi ette võtta. Seekord on majanduses ja kaubanduses oluliselt parem seis ja saame pakutavat valikut palju jõulisemalt laiendada."

Vasar kinnitas, et valikute tegemisel ei mänginud rolli poodide külastatavus. Näiteks lahkub teiste seast ka Terranova, mis on suurima külastatavusega pood Viru Keskuses.

"Usun, et mitte keegi ei ole huvitatud, et Viru Keskus oleks ka järgmised kümme aastat samasugune, nagu ta siiamaani on olnud," märkis ta ja lisas, et asemele tulevad poed on väga selgelt ühele sihtgrupile suunatud.

"Täiesti lihtsalt ja selgelt öeldes tahtsime sisse tuua kaubamärke, mida ei ole Põhja- ja Baltimaades või vähemalt Eestis veel esindatud," ütles Vasar. "Meie arvates on kesklinn kogu maailmas selline piirkond, kus pakutakse kõrgemalt positsioneeritud kaubamärke."

Vasara ütlust mööda on Viru Keskus üsna väike, mistõttu peavad nad arvestama kindla ruumiga, milles oma äris toimetada saavad. "Päris palju tegureid valikute tegemisel olid seotud sellega, keda me oma keskuses parema meelega näha tahame, sealt edasi mõjutasid juba füüsilised parameetrid," ütles Vasar. Näiteks oleksid nad tema sõnul hea meelega näinud endal H&M kauplust, kuid keskuses lihtsalt polnud selleks piisavalt ruumi.

Vasar lisas, et nad ei taha kellelgi liiga teha. "Kartsingi, et hakatakse keskenduma hoopis neile, kes ära lähevad, mitte neile, kes tulevad. Kuigi ma arvan, et tulijate seas on neid kaubamärke küll, mille üle võiks rõõmu tunda," ütles ta.

"Mitte keegi ei ole õnnelik, et peab Viru Keskusest ära minema," lisas Vasar. "Usun, et nad saavad meie valikute kontseptuaalsest mõttes väga hästi aru, sellega leppimine on aga täiesti teine küsimus," märkis kaubanduskeskuse juht.

Viru keskusest lahkuvad:Shu, Monton, Bastion, Baltman ja Hipster

Asemele tulevad: Suurbritannia jalatsibränd Dune London, rõivabränd River Island ning Ameerika moebrände Brooks Brothers, Hispaania moemärk Massimo Dutti ja Kanada päritolu kingabränd Aldo, Armani Jeans monobrändi-kauplus, uuenenud ABC King, Salamander, Högl ja Ecco jalarsite - ning aksessuaaride kauplused. Samuti avab Hispaania rõivabränd Pedro del Hierro ühiskaupluse Cortefieliga.

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757