Autor: Alyona Stadnik • 13. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Värvimüüja käive kasvas üle 1400%

Eelmise aasta alguses värvide ning viimistlusmaterjalide jae- ja hulgimüügiga tegeleva Kemiflora Kaubandus OÜ ostnud Teknos Groupi Eesti ettevõtte Teknos OÜ käive kasvas 1492%, ulatudes 6,8 miljoni euroni.

"Tegemist oli Kemiflora ASiga, kellel oli Pärnus tütarfirma Nova Color. Nova Colori nimi muudeti Kemiflora Kaubanduseks, kogu kaup ja inimesed tõsteti sinna alla ning firma müüdi Teknosele. Sealt see käibekasv tuli," sõnas Teknos OÜ juhatuse liige Marko Kübarsepp.

Kemiflora enda käive mullu langes, aga Kemiflora Kaubanduse müük tõusis.

AS Kemiflora sõlmis 25. jaanuaril 2013 ostu-müügilepingu OÜ Kemiflora Kaubanduse müügiks Soome firmaga Teknos Group OY. Mullu 4.märtsil muudeti firma nimi Teknos OÜks ning 100%-liseks emaettevõtteks sai Teknos Group OY. "Aastaga on palju muutunud. Kontserni suured võimalused -  tooted, teadmised ja oskused on palju juurde lisandunud," sõnas Kübarsepp.

Teknos Group OY eesmärk oli Eesti turul laieneda. "Praegu me laienemine, käibed tõusevad korralikus tempos. Olemasolevatesse ruumidesse ei mahu ära ning järgmise kuu alguses kolime uutele pindadele. Kõik meie filiaalid üle Eesti on teinud korraliku tõusu. Võrreldes eelmise aastaga 50% käibetõus on kindlasti," märkis ta.

Kasvu taga on Kübarsepa sõnul kolm põhjust. "Meie olemasolevad kliendid arenevad, tänu Soome kontsernile oleme saanud uusi kliente juurde, sest kui kontsern Kemiflora ostis ära, siis ostis ta ostis ka Rootsis ja Taanis firmad ära, kellel olid kliendid Eestis ning kliendi läbirääkimised on tulnud lõppfaasi," selgitas ta.

"See aasta saab väga edukas olema," lisas Teknos OÜ juhatuse liige. Tänavu on ettevõtte käive kasvanud juba 50%.

Sel aastal on neil plaanis töötajaid juurde võtta ja ümberkorraldusi teha, aga sellest on Kübarsepa sõnul vara rääkida.

Hea teada:

2012 muudeti firma nimetus OÜst Nova Color OÜks Kemiflora Kaubandus.

Emaettevõttes AS Kemiflora toimus restruktureerimine grupisiseselt. Alates 1. jaanuarist 2013 on Kemiflora värvide ja muude viimistlusmaterjalide müügiga seotud äritegevus üle antud sajaprotsendilisele tütarettevõtjale Kemiflora Kaubandus OÜ. Seoses sellega on üle võetud ettevõttega seotud 25 töötajaga sõlmitud töölepingud, kaup laos ning põhivarad.

AS Kemiflora sõlmis 25. jaanuaril 2013 ostu-müügilepingu OÜ Kemiflora Kaubanduse müügiks Soome firmaga Teknos Group OY. Mullu 4.märtsil muudeti firma nimi Teknos OÜks ning ettevõtte 100%-liseks omanikuks sai Teknos Group OY.

OÜ Teknos põhitegevuseks on värvide, viimistlusmaterjalide jae- ja hulgimüük peamiselt Eestis. Müügitulu oli 2013. aastal 6 808 584 eurot, kasvades 1492%. Kasum oli  873 381 eurot. Kasumi kasv saavutati müügitulu kasvuga. 2013. aasta eest võeti välja 500 000 eurot dividenditulu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757