29. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ProLog hakkab välja andma ostujuhtide kutsetunnistust

Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühing (ProLog) otsustas võtta fookusesse ostjate ja ostujuhtide koolitamise, arendamise ja ka kutsestandardi alusel omistatava kutseeksamite sooritamise, mille alusel antakse kutsetunnistus.

ProLogi esindaja Emöke Sogenbitsi sõnul on ostujuhtimisest ning ostjate ja ostujuhtide koolitamise vajadusest räägitud juba aastaid. Järgneb Emöke Sogenbitsi kommentaar.

Logistikuid ja tarneahelate juhte koolitab TTÜ, samuti on korraldatud ostu- ja tarneahelate juhtimisele pühendatud seminare ja koolitusi, kuid tundub, et tööpõld sel alal on siiski veel lai.

Kõik praegu ostuga tegelevad inimesed ei lähe kindlasti omandama bakalaureuse- või magistrikraadi, koolitustest-seminaridest jäävad alles materjalid ja mälestused kohtumistest sama ala esindajatega, kuid midagi on ikka puudu... Ja kuidas saavad tööandjad valida erinevate kandidaatide vahel? Kogemuste alusel? Kuid ettevõtted ja neis omandatud kogemused on ju nii erinevad?

Sellest tulenevalt otsustas ProLog hakata välja andma ostujuhtide kutsetunnistust.

Loe edasi Tööstusuudiste teemaveebist.

Autor: Emöke Sogenbits, Raigo Neudorf

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757