Autor: Kaubandus.ee • 6. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hili Properties omandas Lätis üheksa jaemüügikompleksi

Hili Ventures kinnisvaraga tegelev tütarfirma Hili Properties omandas Lätis üheksa jaemüügikompleksi, millega lisandus ettevõtte rahvusvahelisse kinnisvaraportfelli 18 500 ruutmeetrit jaemüügipinda. Üheksa kompleksi kogupindala küündib 27 000 ruutmeetrini.

Hili Properties omab ja haldab rendipindu Lätis, Leedus, Eestis ja Maltal. Ettevõte keskendub äripindadele ja omab kontoriruume peamistes ettevõtluse piirkondades. Firmale kuuluvates hoonetes asuvad ka McDonald’s restoranid. McDonald’s restoranid kuuluvad Premier Capital omandusse, mis on teine Hili Ventures tütarettevõte.

Jaemüügikeskused majutavad kuni 30 regionaalset ja kohalikku üürnikku ning pakuvad rendipindu vahemikus 950 kuni 4150 ruutmeetrit. Enamik ruumidest on 100% hõivatud. Viis kompleksi asuvad Riia võtmepiirkondades, kaks Läti suuruselt teises linnas Daugavpilsis ning üks Tukumsi ja Aizkraukle linnas. Tukumsi linnas asub tööstuspark, kuhu kuuluvad suured laohooned, milles hoiustatakse majapidamistooteid, aiandustehnikat, tööriistu ja väikesemõõdulisi ehitusmaterjale.

Komplekside teised ankurrentnikud on supermarketid ja Baltikumis ning Põhja-Euroopas tuntud kiirtoidu ketid. Teised jaemüügiga tegelevad ettevõtted – apteegid, tervise- ja delikatesspoed, pangad ning kindlustusettevõtted – paiknevad supermarketite kõrval ja kasutavad eraldi sissepääsu või pood-poes kontseptsiooni.

“See tehing panustab Hili Properties kinnisvaraportfelli mitmekesisusse ja laiendab ettevõtte haaret Balti regioonis,” ütles Hili Properties juhataja Margrith Lutschg-Emmenegger. “See on meie jaoks suur võimalus. Omandatud kinnisvaral on suur potentsiaal ning investeeringud aitavad seda realiseerida.“

Hili Properties juhtkonnas on rahvusvaheliselt kogenud spetsialistid, kes soovivad maksimeerida iga kinnisvara kasutegurit ja kasumipotentsiaali rentnikele. Kinnisvaraettevõttel on aastakümnete pikkune kogemus kinnisvaraarenduse, ümberpositsioneerimise ja juhtimise valdkonnas. Ettevõte otsib pidevalt võimalusi, et kasvatada oma kinnisvaraportfelli väärtust ning leida uusi arendusi Euroopa arenevatel turgudel.

Kinnisvaraettevõtte Hili Properties omab arendusi Maltast kuni Baltikumini, mille hulka kuuluvad hinnatud asupaikadega ärikvartalid, jaemüügikompleksid peatänavatel ning kinnisvara, milles paiknevad McDonald’s restoranid.

Hili Properties juhtkonnas on kogenud finants- ja kinnisvaraspetsialistid ning ettevõte strateegiline eesmärk on laiendada oma tegevust ja arendada kinnisvaraturge Euroopa võtmelinnades.

Hili Properties  on Hili Ventures kinnisvaraga tegelev tütarettevõte, mille peakorter asub Maltal. Hili Ventures on tegev õli-, gaasi-, logistika-, tehnika- ja tehnoloogiavaldkondades ning teeb koostööd McDonald’s restoraniketi ja Apple’iga kolme tütarettevõte kaudu. Hili Ventures kontorid asuvad 12 riigis, kus töötab ühtekoku 3800 inimest. Ettevõtte partnered on CMA CGM, Hoffmann, Tranter, Terberg, IBM, Cisco, Microsoft, NCR, Lenovo ja teised globaalsed brändid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070