Autor: Maarit Eerme • 31. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jungenti juht: kõrgem palk on tingitud muutunud töö iseloomust 

Jungent Estonia tegevjuhi Mart Liiberti sõnul on üks põhjus, miks nad sattusid Äripäeva Palga TOPi tabelisse, et ettevõttel on muutunud töö iseloom ja töökohad on rahvusvahelised, kus peab maksma konkurentsivõimelist palka.

Toidu- ja esmatarbekaupade ning määrdeainete hulgimüüja Jungent Estonia OÜ maksab konkurentidest kõrgemat palka, sest ettevõttes on kasvanud spetsialistide osakaal. "Kui võrrelda meiega sarnaseid ettevõtteid, siis neid väga palju edetabelis ei olnud, ilmselt jäävad piirist väljapoole," märkis Jungent Estonia OÜ tegevjuht Mart Liibert. "On ju tore, et oleme jõudnud parimate palgamaksjate edetabelisse, aga teisalt paneb see kukalt kratsima, et ilmselt mõni konkurent suudavad sama asja teha väiksema kuluga."

Liibert usub, et neil on tööl väga head inimesed ega muretse sellepärast. "Peame siiski kulusid jälgima, et olla konkurentsivõimelised. Eesmärk on siiski kasvada ja olla kasumlikum," sõnas Liibert.

Edetabelisse sattumise põhjuseks nimetas ta selle, et ettevõttel on muutunud töö iseloom. "Struktuuris on kasvanud spetsialistide osa: tootejuhid, turundusjuhid ja on positsioone, kus on vastutus üle Baltikumi ja mõnel on ka Soome. Tegemist on projektidega, kus on rahvusvahelised töökohad," sõnas Liibert. Trend on tema sõnul selline, et selliseid töökohti tekib veelgi. "See on põhjus, miks palgatase on konkurentidega võrreldes kõrgem, sest on rohkem lisandväärtust toovat tööd," selgitas Liibert.

Ettevõte maksis 2013. aastal töötajatele keskmiselt 1696 eurot kuus. Eesti filiaalis on tööl 66 töötajat, nendest üle 55% on tippspetsialistid ja ülejäänud on müügispetsialistid. "Meie valdkond on pisut erinev ja eeldab teadmisi ning kogemusi projektide juhtimiseks. See on ka põhjus, miks tippspetsialistide osakaal on suurem," märkis Liibert.

Tegevjuhi sõnul on kindlasti palk oluline motivaator töötajate jaoks, kuid samas on olulised ka töökeskkond ja atmosfäär, mis aitavad meeskonda kokku liita. "Kui tööatmosfäär on hea, siis on ka kaadri voolavus väike."

Loe Äripäevast , kuidas kommenteerivad Palga TOPi tabelisse sattumist reklaamiagentuur DDB Eesti, elektri- ja automaatika paigaldisi projekteeriv ja prgorameeriv SystemTest ning Al Mare Auto.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757